INCIDÈNCIES MÉS COMUNES:

1. MISSATGES D'ERROR EN INICIAR SESSIÓ
2. IOS 14 XARXA LOCAL
3. ERRORS D'IMPRESSIÓ
4. EL CALAIX DE L'EFECTIU NO S'OBRE
5. OFFLINE
6. MODIFICACIONS D'ORDRES TANCADES
7. LA IMPRESSORA DE CAIXA NO FUNCIONA, COM CANVIAR-LA?
8. APAREIX UN MISSATGE AL BACK OFFICE DE COMPTE DESACTIVADA. QUÈ SIGNIFICA?

1. MISSATGES D'ERROR EN INICIAR SESSIÓ

En algunes ocasions, després d'introduir les credencials, ens podem trobar amb el missatge d'error en iniciar sessió: Device not active.

Aquest missatge indica que el dispositiu no està actiu i que s'ha arribat al límit de dispositius en el compte.

Si no volem augmentar de llicència, podem eliminar un dispositiu d'una forma molt senzilla:

1. Accedim al back-office utilitzant les nostres credencials.

Nota: També podem accedir des de Safari al nostre dispositiu (iPad).

2. Anem a Compte / DISPOSITIUS

Nota: Si ens apareix el text Millora el teu compte significa que hem arribat al límit dels nostres dispositius i hem d'afegir-ne un de nou a la nostra llicència o eliminar-ne un de la llista.

3. Eliminem un dispositiu.

4. I finalment, activem el dispositiu nou que apareixia amb el missatge de "millora el teu compte".

5. A l'app, tornem a iniciar sessió.

A part del "Device not active", altres errors més freqüents són:

• Not valid credentials: Aquest error significa que no s'han introduït correctament les credencials (usuari i/o contrasenya).

• The Internet connection appears to be...: Aquest altre error significa que el dispositiu no té connexió a Internet.

2. IOS 14 XARXA LOCAL

Amb l'actualització del sistema operatiu iOS 14, va sorgir un nou canvi en la privadesa del sistema, que requereix autorització per accedir a la xarxa local a totes aquelles aplicacions que ho necessiten.

REVO necessita tenir accés a la xarxa local per poder utilitzar les impressores i la sincronització instantània d'ordres. Per això, és imprescindible haver de permetre aquest accés perquè l'app funcioni com esperat. Si no és així, el sistema iOS 14 bloqueja totes les comunicacions fins que s'atorgui el permís.

Aquest és un canvi d'Apple, aliè a REVO.

Permetre l'accés:

Sempre que ens descarreguem de nou l'aplicació, en accedir per primera vegada ens apareixerà el següent missatge:

Aquest missatge pot aparèixer ràpidament o trigar una mica, amb el que és possible que estiguem en una pantalla diferent de la mostrada a la imatge quan ens aparegui.

Hem de prémer sobre l'opció Permetre per confirmar el missatge i continuar treballant amb normalitat. Si, per contra, premem sobre No permetre, l'aplicació deixarà d'imprimir, sincronitzar, les màquines d'efectiu no funcionaran, etc. generant així una incidència de xarxa.

Solució:

Si ja hem seleccionat l'opció No permetre, per poder revertir aquesta situació, hem de seguir els següents passos:

1. Sortir de l'aplicació de Revo RETAIL.

2. Anar a Ajustos d'iOS i localitzar a la barra lateral, l'app de Revo RETAIL.

3. Activar l'opció Xarxa Local.

Nota: L'opció Xarxa local haurà de quedar en verd (activada), com a la imatge.

4. Tornar a l'aplicació de RETAIL i continuar treballant amb normalitat.

Nota: Aquesta solució s'aplica a qualsevol app de REVO que utilitzem.

ALTERNATIVA:

Existeix una altra possibilitat per permetre l'accés a la Xarxa local:

1. En Ajustos d'iOS, localitzar el menú Privadesa i seguretat.

2. Activar l'accés a les diferents apps.

Nota: Aquesta solució s'aplica a qualsevol app de REVO que utilitzem.

3. ERRORS D'IMPRESSIÓ

Quan apareix un missatge a la pantalla d'error d'impressió o bé qualsevol altre error d'impressió, la incidència pot provenir de diferents àmbits.

1. REVISIÓ DE LA CONNECTIVITAT DELS DISPOSITIUS

En aquest article descobrirem com identificar la connexió dels dispositius, així com eines per a la identificació i resolució de les incidències més comunes de comunicació.

Tots els dispositius que utilitzen les apps de REVO tenen el sistema operatiu iOS d'Apple. La gran majoria de dispositius es connecten via WiFi i alguns amb connexió Ethernet.

Revo RETAIL és una aplicació Cloud, i per això necessita connexió a internet per a poder operar amb normalitat. Malgrat això, existeix la possibilitat de poder treballar sense connexió (offline). Aquí trobarem més detalls.

1.2. IDENTIFICACIÓ DE LES XARXES DELS DIFERENTS DISPOSITIUS

Aquí trobareu una guia detallada.

2. COMPROVACIÓ DE L'ESTAT I LA XARXA DE LA IMPRESSORA

El primer pas abans de fer res és comprovar que la impressora no té cap LED o indicatiu vermell o d'ERROR. També és recomanable revisar el rotlle de paper que queda.

Nota: Alguns models avisen que falta paper abans que s'acabi. També hi ha alguns models que deixen de imprimir quan queda molt poc.

Per fer una prova de la impressora, hem d'apagar-la. Amb el dispositiu apagat, premem el botó "FEED" i quan imprimeixi el paper amb la informació, podem alliberar el botó. En aquesta informació, hem de buscar l'apartat anomenat IP Address.

1. Accedim al back-office.

2. Anem a Configuració / IMPRESSORES.

3. Confirmem que la IP que apareix al paper és la mateixa que la que indica el back-office. Si no fos així, modifiquem la IP del back-office.

4. Provem d'imprimir de nou.

3. ENLLAÇ ENTRE DISPOSITIUS

Si els passos anteriors no funcionen, comprovem que entre l'iPad i la impressora hi ha comunicació. Per fer-ho, obrim un navegador (Safari, Google Chrome, Mozilla, etc.) i posem la IP de la impressora a la barra d'adreces (ubicada a la part superior).

Si carrega la pàgina, és que hi ha comunicació.

Exemple:

Si no carrega la pàgina, és que no hi ha comunicació i pot ser per problemes com:

• El dispositiu no disposa de connexió.

• Problemes de maquinari / cablejat de la impressora.

4. PRINT SAMPLE PAGE MITJANÇANT "TROBAR IMPRESSORES"

Si hi ha comunicació, podem fer una prova d'impressió.

1. Accedim al MENÚ r.

2. Prenem sobre Trobar impressores.

3. Seleccionem la impressora en qüestió.

4. Prenem a Print sample page.

5. HARD RESET DISPOSITIU

Si totes les opcions anteriors no han funcionat, farem un Hard Reset del dispositiu.

Nota: Això NO elimina res del dispositiu.

iPhone 8, iPhone X, iPhone Xs, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14, iPhone 15

• Prenem i soltem ràpidament el botó d'apujar volum al lateral del dispositiu.

• Prenem i soltem ràpidament el botó d'abaixar volum al lateral del dispositiu.

• Mantenim premut el botó lateral d'encendre/apagar fins que el logotip d'Apple aparegui a la pantalla de l'iPhone.

iPhone 7 i 7 Plus

• Mantenim premuts els botons d'encendre/apagar i d'abaixar volum fins que el dispositiu mostri el logotip d'Apple a la pantalla (uns 10 segons).

Resta dels dispositius amb el botó home

• Mantenim premut el botó d'encendre/apagar i el botó home (botó físic rodó a la part inferior del dispositiu) fins que el dispositiu mostri el logotip d'Apple a la pantalla (uns 10 segons).

• Pel cas de l'iPad Pro, mantenim premuts els botons d'apujar i abaixar volum juntament amb el botó d'encendre/apagar fins que el dispositiu mostri el logotip d'Apple a la pantalla (uns 10 segons).

Si cap d'aquests passos no ha funcionat, recomanem substituir el dispositiu per un de nou.

4. EL CALAIX D'EFECTIU NO S'OBRE

A REVO, com que no podem connectar gairebé cap perifèric a l'iPad, la connexió d'obertura del calaix està directament vinculada amb la impressora. A aquesta ocasió hi ha diferents opcions a revisar.

• Comprovem que estem connectats a la xarxa WiFi correcta o que el cable Ethernet estigui ben connectat al dispositiu. Si no és així, ometrem la xarxa actual entrant a la icona de la . Un cop fet això, ens connectarem a la xarxa WiFi correcta.

• Comprovem que la impressora on està connectat físicament el calaix estigui disponible i funcionant correctament. Per fer-ho, podem utilitzar l'opció d'Estat del sistema situada al menú de REVO.

• Comprovarem que el cable RJ11 que surt del calaix estigui connectat a la impressora o no estigui danyat.

• Comprovarem que tenim la caixa correctament seleccionada a les Preferències de REVO.

Nota: Si en obrir el calaix de monedes apareix un missatge dient: Error - No tens privilegis, significa que l'usuari actiu no pot obrir el calaix. Només es obrirà automàticament quan es cobri/tanqui una comanda.

5. OFFLINE

Revo RETAIL ve amb el mode Offline que permet seguir treballant de forma limitada quan no hi ha Internet.

Detecció de pèrdua de connexió

REVO detectarà quan es perdi la connexió i mostrarà una icona d'alerta. Quan ens aparegui la icona, REVO estarà treballant en mode Offline.

Durant aquest mode de treball hi ha certes limitacions.

Nota: Si es perd la connexió és molt important no fer logout ni tancar l'aplicació ja que no es podria accedir de nou.

En el mode Offline, qualsevol dispositiu pot fer una venda.

Podem afegir tots els productes que necessitem, cobrar amb qualsevol mètode de pagament i fins i tot dividir entre articles.

Nota: Des de Revo recomanem treballar només amb un dispositiu per així dur una millor gestió de les comandes realitzades en aquest mode.

Donat que en mode Offline no es pot obtenir un número de comanda, les següents accions NO estaran permeses:

• Posar la comanda en espera (podria haver-hi problemes de coherència si un altre dispositiu està en línia).
  • Imprimir.
  • Efectuar un pagament amb Targeta Regal (ja que necessitaria consultar en temps real el saldo disponible per verificar el pagament).
  • Les comandes no tindran número de comanda o número de factura. No obstant això, es poden recuperar quan torni a estar en línia (ja que és el servidor qui els proporciona).

Totes les vendes s'emmagatzemaran a la memòria local del dispositiu i, quan detecti una connexió novament, es carregaran automàticament al servidor del núvol.

Nota: És important que no eliminem l'app fins que les ordres s'hagin pujat al servidor, ja que estant guardades a l'iPad si s'elimina es perdran.

6. MODIFICACIÓ DE VENTES TANCADA

A l'aplicació, hi ha una manera molt senzilla de modificar/tornar una venda tancada per error:

1. Accedim al menú r.

2. Prenem en Factures o Buscar factura. (La segona opció ens obrirà la càmera del nostre dispositiu per escanejar la factura i/o la podrem buscar manualment).

3. A la següent pantalla, se'ns mostraran totes les opcions disponibles tal com es mostra a la imatge adjunta.

• En cas de devolució

• Devolució automàtica: Se'ns generarà un tiquet en negatiu amb la forma de pagament utilitzada a la venda.
    • Devolució: Se'ns obrirà la pantalla de venda per gestionar quina forma de pagament volem utilitzar en la devolució.

• En cas de canvi de forma de pagament, se'ns imprimirà un tiquet confirmant el canvi i es farà de forma automàtica.

7. LA IMPRESSORA DE CAIXA NO FUNCIONA, COM CANVIAR-LA?

Des del back-office, en cas d'error de maquinari, podem modificar la impressora per on imprimirà les factures, proforma i tancaments.

1. Accedim al back-office utilitzant les nostres credencials.

2. Anem a Configuració / CAIXES.

3. Prenem sobre .

4. Seleccionem una nova impressora desplegable per una altra disponible a la xarxa.

5. Prenem sobre Guardar.

8. APAREIX UN MISSATGE AL BACK OFFICE DE COMPTE DESACTIVADA. QUÈ SIGNIFICA?

A REVO existeix la possibilitat de poder desactivar un compte de forma temporal o permanent per diferents motius.

Alguns exemples són:

• Tancaments per temporada.
  • Impagaments de la quota.
  • Tancament definitiu de l'establiment.

Això significa que no podem operar?

Un compte desactivat indica que no podem accedir i utilitzar l'app de Revo RETAIL. No obstant això, el back-office té un funcionament normal i les dades romanen intactes.