1. CONFIGURACIÓ DEL BACK-OFFICE
2. GESTIÓ DE LES TARGETES REGAL
3. ÚS DE LES TARGETES REGAL A L'APP
3.1 PROCÉS DE CREACIÓ DE LA TARGETA REGAL
3.2 PROCÉS DE DEVOLUCIÓ DE LA TARGETA REGAL
3.3 CONSULTAR EL SALDO D'UNA TARGETA REGAL
3.4 PROCÉS DE COBRE AMB UNA TARGETA REGAL
3.5 PROCÉS DE DEVOLUCIÓ AMB UNA TARGETA REGAL

Les Targetes Regal són un tipus de producte de REVO amb el qual oferim al client una solució per pagar per avançat o bé que vulguin oferir un regal a un familiar, amic, etc.

Fiscalment, es considerarà que es tracta d'un pagament anticipat, per la qual cosa s'emetran les corresponents factures tenint en compte el tipus impositiu corresponent al del servei a prestar. Un cop realitzat el servei, s'emetran noves factures, detallant el servei prestat i minvant de la base imposable de la factura l'import consignat i repercutit a la primera factura corresponent a la targeta regal.

Dit això, per ajustar-nos a la legislació actual, amb Revo crearem un producte tipus targeta regal, que en fer la venda entregarem juntament amb la factura. És a dir, es crearà una targeta regal amb l'import seleccionat carregat i, a més, s'imprimirà en cobrar i tancar l'ordre la factura corresponent. En un futur, quan aquesta targeta regal s'utilitzi, es reflectirà com una deducció de l'import a la base imposable de la factura.

KEEP CALM! Això que sembla tan difícil, amb Revo RETAIL hem intentat simplificar-ho. Prèviament, cal realitzar uns passos en el back-office per assegurar-nos que el funcionament sigui l'adequat.

1. CONFIGURACIÓ DEL BACK-OFFICE

Per activar el funcionament de les targetes regal hem de realitzar un senzill pas en el back-office:

1. Accedim al back-office de Revo RETAIL.

2. Cliquem sobre Promocions / TARGETES REGAL.

3. I finalment, cliquem sobre Habilitar.

Aquesta acció ens crea totes les configuracions necessàries per poder treballar amb targetes regal de manera correcta. És a dir:

• Un producte de només gestió anomenat Gift Card Use per a l'ús intern de les targetes regal.

• Una nova forma de pagament anomenada Gift Card per poder cobrar amb targetes regal.

• Un producte tipus targeta regal per poder crear o recarregar una targeta regal.

• Aquest producte tindrà associat l'impost (IVA) corresponent.

• A més, estarà configurat com a article obert per poder afegir la quantitat desitjada com a import en crear o recarregar una targeta regal.

IMPORTANT: Aquests productes es crearan en una categoria aleatòria, si volguéssim podríem moure'ls a una nova però és imprescindible NO modificar/eliminar els productes creats o la forma de pagament. Això implicaria que no funcionaria correctament el procés de les targetes regal.

Tenim dues opcions per vendre les nostres targetes regal:

• Podem editar el producte tipus targeta regal i marcar-lo com obert i en cada transacció modificar el valor al valor el client vulgui.

• O podem crear diversos productes amb format targeta regal amb diferents preus segons les nostres necessitats. Aquí s'explica com crear els productes.

2. GESTIÓ DE LES TARGETES REGAL

Des de la secció Promocions / TARGETES REGAL podem gestionar les nostres targetes regal.

Aquí apareix una llista amb totes les targetes regal que s'han creat amb la següent informació:

• Activada: Si està o no activa.

• UUID: Nom identificatiu de la targeta.

• Total: Import total acumulat de les càrregues que s'han fet a la targeta.

• Saldo: Saldo que li queda a la targeta.

• Caduca el: Data en què caduca la targeta.

• Creat: Data de creació de la targeta.

• Últim ús: Data de la darrera vegada que s'ha utilitzat la targeta.

• Client: Nom del client, si el tenim associat a la targeta regal.

Podem editar qualsevol dels camps de la targeta ja creada o eliminar-la. També podem crear-ne de noves prement en +Nou i omplim els camps anteriorment descrits.

3. ÚS DE LES TARGETES REGAL A L'APP

Un cop a l'aplicació i després de realitzar les configuracions anteriors en el back-office, és important Sincronitzar en el menú r de Revo RETAIL. D'aquesta manera actualitzarem la configuració del nostre compte.

A Revo RETAIL es poden realitzar diferents accions amb les targetes regal:

3.1 Procés de creació de la targeta regal:

Quan un client ens fa un pagament anticipat, des de Revo RETAIL activem una targeta regal i la carreguem amb l'import que el client ens paga. En crear una targeta regal, l'hem d'identificar amb un UUID (un codi únic).

1. Cliquem sobre el producte Targeta Regal creat anteriorment.

2. A la finestra que apareix, introduïm un UUID, pot ser qualsevol text o número, de forma manual. O també ens apareix l'opció de Generar, on es crearà un codi UUID automàticament.

IMPORTANT: Si introduïm un UUID ja existent, en lloc de crear la targeta regal, la recarregarà amb l'import afegit.

Nota: L'ideal és que l'establiment tingui dissenyades unes targetes per entregar al client. Aquestes targetes han de ser numerades i el número de la targeta és el que s'introduirà a REVO com a UUID en el moment de vendre-la i entregar-la al client. Si no és així, quan s'activa una nova targeta regal, s'imprimeix un tiquet indicant el nom i l'import, a més d'un codi de barres amb la numeració (UUID) inclosa.

4. Cliquem sobre .

5. Seguidament, cliquem sobre la targeta regal acabada de crear i en preu indiquem la quantitat que ens entrega el client. Per exemple, 100 €.

6. Finalment, cobrem l'ordre en efectiu o targeta, segons com ens entregui els diners el nostre client.

7. La targeta regal es crearà automàticament i s'imprimirà un tiquet amb el seu codi de barres corresponent a la impressora de caixa.

Nota: Entregarem al client el tiquet de la targeta regal i la factura corresponent com a comprovant.

3.2 Procés de devolució de la targeta regal:

Un client ens ha comprat una targeta regal, però al final decideix tornar-la. Per això realitzem els següents passos:

1. Cliquem sobre r.

2. Cliquem sobre Devolució de la Targeta Regal.

3. A la finestra que apareix, introduïm l'UUID de la targeta a tornar o escanegem el codi.

4. Cliquem sobre .

5. Ens apareixerà el Saldo a tornar, cliquem en OK.

6. Automàticament, es generarà una sortida de caixa pel valor que acabem de tornar.

3.3 Consultar el saldo d'una targeta regal:

Quan s'activa el mòdul al back-office i tenim targetes regal activades al sistema, al menú de Revo RETAIL ens apareix una nova opció: Saldo targeta regal. Com indica el seu nom, s'utilitza per fer consultes de saldo.

1. Accedim al menú de Revo RETAIL r.

2. Cliquem sobre Saldo de targeta regal.

3. A la pantalla que apareix, introduïm l'UUID o escanegem el codi i seguidament . El saldo es mostrarà a la pantalla.

4. Si cliquem la icona podrem reimprimir la targeta regal en cas que s'hagi extraviat.

3.4 Procés de cobrament amb una targeta regal:

Prèviament, hem vist com crear targetes regal. El següent pas és quan un client que ha creat una targeta regal vol utilitzar-la per pagar.

1. Cliquem a la icona de les monedes per cobrar.

2. Cliquem sobre Altres formes de pagament i seleccionem Gift Card.

3. Introduïm l'UUID de la targeta i cliquem sobre .

Nota: Tenim també la possibilitat d'utilitzar la càmera del nostre dispositiu per llegir el codi de la targeta regal i evitar així haver de introduir-lo manualment.

Aquí poden ocórrer dues situacions diferents:

• Saldo de la targeta superior al total de l'ordre: En aquest cas, l'ordre es cobrarà completament.

• Saldo de la targeta inferior al total de l'ordre: En aquesta situació, ens apareixerà un missatge indicant el saldo actual disponible de la targeta regal i si volem pagar la part corresponent de l'ordre. En prémer OK, es cobrarà la part de l'ordre i s'haurà de cobrar l'import pendent de l'ordre amb efectiu, targeta o qualsevol altra forma de pagament que tinguem activada en el compte.

En qualsevol de les dues situacions, la targeta regal apareix com una línia més de l'ordre, reflectint-se com una deducció de l'import en la base imposable de la factura.

3.5 Procés de devolució amb una targeta regal:

Es pot fer una devolució d'una ordre pagada amb una Targeta Regal.

1. Cliquem sobre el menú de Revo RETAIL r

2. Entrem a Factures.

3. Cerquem la factura a tornar i cliquem sobre la bossa amb la fletxa, seleccionem els productes i cliquem sobre Devolució.

4. Al missatge que apareix cliquem Ok.

5. Se'ns obrirà l'ordre en negatiu per fer la devolució, cliquem sobre altres mètodes de pagament, seleccionem Gift Card.

6. Introduïm l'UUID de la targeta i cliquem sobre .

Nota: Tenim també la possibilitat d'utilitzar la càmera del nostre dispositiu per llegir el codi de la targeta regal i evitar així haver de introduir-lo manualment.

7. Se'ns farà la devolució i se'ns tornarà l'import a la targeta regal.